Sosin Rizi bizi i ciganski ćevapi
1/2 kg. graška izdinstati sa 1 glavicom luka i 1 šargarepom, začiniti, posoliti i pobiberiti.
200 gr. pirinča prokuvati u slanoj vodi, nakon 15 - 20 minuta skloniti sa ringle prosuti vodu i isprati ga pod mlazom hladne vode, i odmah pomešati sa graškom, ako nije dovoljno slano dosolite i pobiberite.
Ciganski ćevap
1/2 kg. pilećeg mlevenog mesa, krišku hleba potopiti u umućeno jaje i malo mleka, procediti i pomešati sa mesom, začiniti, dodati 1 manju sitno naseckanu glavicu crnog luka i 1 manji ćen belog luka sve dobro izmešati praviti ćevape i pržiti ih na vrelom ulju.
1/2 kg. graška izdinstati sa 1 glavicom luka i 1 šargarepom, začiniti, posoliti i pobiberiti.
200 gr. pirinča prokuvati u slanoj vodi, nakon 15 - 20 minuta skloniti sa ringle prosuti vodu i isprati ga pod mlazom hladne vode, i odmah pomešati sa graškom, ako nije dovoljno slano dosolite i pobiberite.
Ciganski ćevap
1/2 kg. pilećeg mlevenog mesa, krišku hleba potopiti u umućeno jaje i malo mleka, procediti i pomešati sa mesom, začiniti, dodati 1 manju sitno naseckanu glavicu crnog luka i 1 manji ćen belog luka sve dobro izmešati praviti ćevape i pržiti ih na vrelom ulju.
Нема коментара:
Постави коментар