Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 15. јул 2015.

Kiflice na kukuruzovini





U 2,5 dl mlakog mleka potopiti 1/2 kocke kvasca. Mleko zasladiti sa 2 supene kašike šećera. Kada kvasac nadođe, izručiti u činiju u kojoj će se mesiti testo. Dodati i 2,5 dl mlake vode, 1 jaje i 2 - 3 kašike ulja. Zamesiti sa oko kg brašna, ili dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Umešeno, podeliti na 2 dela, oklagijom razvući testo, i ostaviti pokriveno stolnjakom ili krpom pola sata. 
Penasto umutiti 2 kašike masti lii 2 kašike ulja. Posle pola sata, jednu koru premestiti na sto na kome je raširen stolnjak. Namazati mašću ili uljem, i razvlačiti ka ivici stola. Stolnjakom urolati testo. Testo obmotavati oko valjaka za šam rolne ili oko isečenih stabljika kukuruza, namenjenih za to. Svaku rolnu testa uvaljati u kristal šećer, i ređati u tepsiju. Peći na 220 C oko pola sata. Iz pečenog testa izvaditi "modle", po želji filovati pudingom od čokolade, vanile, napraviti šaum ili ulupati slatku pavlaku. Ko voli služiti prazne

1 коментар: