Ćufte u paradajz sosu
0.5 kg. mlevenog mesa
1-2 čena. belog luka
2-3 jaja
soli
peršun
biber
origano
kašika brašna
šolja paradajz sosa (može i kuvani domaći)
začin C
Pomešati meso sa jajima, solju, peršunom i biberom. Oblikovati kuglice i valjati u brašno. Pa ih malo propržiti. Propržiti sitno seckan beli luk sa kašikom brašna, pa dodati šolju paradajza i pola šolje vode. Pustiti da krčka. Sve dobro promešati, pa dodati aleve paprike, naliti sa tri čaše vode i pustiti da provri. Spuštati ćufte u sos (smanjiti temperaturu) i ostaviti da se kuvaju pola sata.Na kraju dodati začin C i origano služiti uz rižoto ili pire krompir
0.5 kg. mlevenog mesa
1-2 čena. belog luka
2-3 jaja
soli
peršun
biber
origano
kašika brašna
šolja paradajz sosa (može i kuvani domaći)
začin C
Pomešati meso sa jajima, solju, peršunom i biberom. Oblikovati kuglice i valjati u brašno. Pa ih malo propržiti. Propržiti sitno seckan beli luk sa kašikom brašna, pa dodati šolju paradajza i pola šolje vode. Pustiti da krčka. Sve dobro promešati, pa dodati aleve paprike, naliti sa tri čaše vode i pustiti da provri. Spuštati ćufte u sos (smanjiti temperaturu) i ostaviti da se kuvaju pola sata.Na kraju dodati začin C i origano služiti uz rižoto ili pire krompir
Нема коментара:
Постави коментар