Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 26. јул 2015.

Ćufte u paradajz sosu

0.5 kg. mlevenog mesa
1-2 čena. belog luka
2-3 jaja
soli
peršun
biber
origano
kašika brašna
šolja paradajz sosa (može i kuvani domaći)
začin C

Pomešati meso sa jajima, solju, peršunom i biberom. Oblikovati kuglice i valjati u brašno. Pa ih malo propržiti. Propržiti sitno seckan beli luk sa kašikom brašna, pa dodati šolju paradajza i pola šolje vode. Pustiti da krčka. Sve dobro promešati, pa dodati aleve paprike, naliti sa tri čaše vode i pustiti da provri. Spuštati ćufte u sos (smanjiti temperaturu) i ostaviti da se kuvaju pola sata.Na kraju dodati začin C i origano služiti uz rižoto ili pire krompir

Нема коментара:

Постави коментар