Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 26. јул 2015.

Kuglof



     
  • 5  jaja
  • 300 gr  šećera
  • 1  vanilin šećer
  • 100 gr  neskvik
  • 1  kašika kakaa
  • 200 gr  mlevenih oraha
  • 2-3  kapi extrakta ruma ili badema
  • 150 gr  putera
  • 150 ml  kisele vode
  • 200 gr  brašna
  • 1  prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja i šećer, nakon toga dodavati ostale sastojke ( puter prethodno držati na sobnoj temperaturi, pa ga dodavati iseckanog na komadiće)
Kalup za kuglof, prvo namastiti uljem, pa posuti brašnom, da se testo ne bi zalepilo.)
Uključiti rernu na 150 stepeni, i peći tačno 70 minuta.
Glazura:
100 gr čokolade za kuvanje, 3-4 kašike mleka, 2 kašike šećera, 1 kašika ulja. Malo ohladiti i preliti kuglof!


Нема коментара:

Постави коментар