Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 26. јул 2015.


Banatski Sataraš

Sataraš idealno jelo, baš za ove dane.

6 - 8 paprika
2 srednje glavice crnog luka
oko 1/2 kg. paradajza
1 ljuta papričica
po ukusu so, začin.

Povrće isecite na sitne komade. U šerpu u kojoj ćete praviti sataraš, sipajte ulje, kada se zagreje, prvo malo propržimo luk, a zatim papriku i dinstajte. Nakon toga dodajte paradajz, ja ga prvo potopim u toplu vodu, da bih ga kasnije lakše oljuštila. Oljušten i na kockice isečen paradajz dodati u šerpu sa paprikom. Uz lagano mešanje kuvajte na nižoj temperaturi 20-ak minuta. Na samom kraju po želji dodajte sitno iseckanu ljutu papričicu, a zatim posolite i začinite, po svom ukusu. Na kraju umutiti 3 - 4 jajeta pa umešati sa povrćem, kuvajte još par minuta i sataraš je gotov. Služiti sa obarenim krompirom.

Нема коментара:

Постави коментар