Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 26. јул 2015.


MESO U AJVAR SOSU

½ kg svinjskog ili junećeg mesa
4 glavice crnog luka
2 čena belog luka
ulje
200 gr pavlake za kuvanje
2 pune supene kašike ajvara
1/2 kašikice bibera
3 – 4 kašikice začina
2 kašikice peršunovog lista
1 kašikica šećera
1/2 kašikice soli
400 – 500 gr debelih rezanaca
150 gr kačkavalja.

Prvo na ulju pržiti crni i beli luk, dodati meso pa uz dodavanje vode zajedno dinstati.
Kad se meso udinstalo dodato ajvar, dobro izmešati i dodati pavlaku, začiniti, po ukusu dodati peršuna.

Rezance skuvati u malo poseljenoj i pouljenoj vodi, procediti i služiti zajedno sa sosom i posutim kačkavaljem.










Pohovana paprika punjena sirom

pečene paprike
300 gr mladog sira
brasna
2 - 3 jaja
soli po ukusu
suvog biljnog začina
ulja ili masti

  • Pecene paprike očistiti od ljuske i peteljki.
  • U posebnoj činiji izdrobiti sir viljuškom, dodati jedno jaje, malo soli i suvi biljni začin, pa izjednačiti masu. 
  • Svaku papriku raseći na jednom mestu po dužini i u napravljeni otvor staviti pripremljen sir, pa malo stegnuti papriku, da se slepi sa sirom.
  • Valjati u brašno, a zatim u umućena jaja. 
  • Pržiti oko 3 minuta sa jedne, pa onda i sa druge strane, da lepo porumeni.
    Služiti kao samostalno jelo ili kao prilog.


Нема коментара:

Постави коментар