MESO U AJVAR SOSU
½ kg svinjskog ili junećeg mesa
4 glavice crnog luka
2 čena belog luka
ulje
200 gr pavlake za kuvanje
2 pune supene kašike ajvara
1/2 kašikice bibera
3 – 4 kašikice začina
2 kašikice peršunovog lista
1 kašikica šećera
1/2 kašikice soli
400 – 500 gr debelih rezanaca
150 gr kačkavalja.
Prvo na ulju pržiti crni i beli luk, dodati meso pa uz dodavanje vode zajedno dinstati.
Kad se meso udinstalo dodato ajvar, dobro izmešati i dodati pavlaku, začiniti, po ukusu dodati peršuna.
Rezance skuvati u malo poseljenoj i pouljenoj vodi, procediti i služiti zajedno sa sosom i posutim kačkavaljem.
Pohovana paprika punjena sirom
pečene paprike | |
•300 gr mladog sira | |
•brasna | |
•2 - 3 jaja | |
•soli po ukusu | |
•suvog biljnog začina | |
•ulja ili masti
|
Нема коментара:
Постави коментар