Umesto slanine, rebera i kobasice ubaciti ćureće meso.
1 kg kiselog kupusa ribanca ili 1 dobra glavica kiselog kupusa
2 dobre kašike masti
100 gr. slanine, malo suvog mesa
osrednje parče svežih svinjskih rebara
1 glavica luka
1 list lovora
1kašičica bibera
1 kašičica slatke aleve paprike
4 domaće kobasice, po želji
Ribanac isprati pod vodom, i do upotrebe držati u vodi.
Ne bi trebalo da bude preslan.
Slaninu iseckati i propržiti na masti. Dodati iseckan luk, rebarca, suvog mesa, ribanac i list lovora. Naliti jednom čašom vode. Ispočetka dinstati na srednje jačoj vatri, pa smanjiti na najmanju vatru, poklopljeno dinstati oko sat vremena, uz povremeno mešanje, dok ne bude tamno zlatne boje. Pred kraj umešati biber i alevu papriku.
Preručiti podvarak u pleh ili vatrostalnu posudu, ušuškati nekoliko kobasica, pa sve zapeći u rerni oko pola sata.
Нема коментара:
Постави коментар