Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 15. јул 2015.

Musaka od slatkog kupusa





Veća glavica kupusa,
4 jaja, 
50 gr brašna, 
ulje,
3 - 4 glavice crnog luka,
750 gr. mlevenog mesa,
kašičica slatke aleve paprike,
50 gr pirinča,
1/2 l mleka,
malo peršuna

Kupus očistite od spoljnih listova i isecite ga na kriške vodeći računa da na svakom komadu ostane pomalo korena kako se kupus ne bi raspao. Ovako isečen kupus složite u dublji sud, prelijte ga vrelom vodom i prokuvajte. Kad omekša, ocedite ga, prelijte hladnom vodom i procedite. Umutite dva jaja s malo soli, dodajte brašno i malo vode i napravite testo malo gušće nego za palačinke. Oceđene kriške kupusa umačite u testo i pržite ih na vrelom ulju dok ne porumene s obe strane. Crni luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja, dodajte meso i alevu papriku, propržite, skloniti sa šporeta i prohladite. Posolite, opran i oceđen pirinač i sitno seckani peršun. U vatrostalnu činiju naslažite pohovani kupus, prekrijte ga polovinom pripremljenog fila, zatim opet poređajte kupus, stavite fil i završite kupusom. Preostala jaja dobro umutite s mlekom, posolite i prelijte musaku. Pecite u zagrejanoj rerni dok sva tečnost iz musake ne ispari.

Нема коментара:

Постави коментар