Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 26. јул 2015.

Punjene ćufte

1/2 kg. mlevenog mesa
1 jaje
2 parčeta hleba umočene u jaje i mleko
suvi biljni začin, so, biber, trouglići sira za mazanje ili kockice 2 x 2 cm. kačkavalja
za pohovanje brašno, jaja i prezle.

Umesiti meso, posoliti, pobireriti, dodati i začin, pa ostaviti u frižider da stoji.
Umutiti jaje sa 1/2 čaše mleka i potopiti 2 parčeta bajatog hleba. Sada onom mesu dodati ovu smesu od hleba i dobro umestiti. Pravimo ćufte, i udubljenje u svaku ćuftu; na dlanu ruke napraviti kao pljeskavicu pa staviti sir za mazanje (trouglići) ili kockice kačkavalja. Oblikovati ćuftu koju uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i prezlu , pohovati na vrelom ulju.

Нема коментара:

Постави коментар