Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 26. јул 2015.

Banatske krofne




 3dl vode
2 jaja
50g ulja
50g šećera
kvasac
kora od 1/2 limuna
brašno po potrebi da se dobije mekše a ne lepljivo za ruke testo

Malo izglada čudno što nemaju mleka u sebi ali verujte mi da od kad sam ih probala više ne pravim krofne sa mlekom već samo sa vodom.

Sve ovo umesiti i ostaviti da naraste. Zatim premesiti pa opet ostaviti da naraste. E, onda ja spremim jedan stoljnjak pa pospem malo brašna i razvučem testo debljine prsta. Zatim uzeti čašu sa oštrijim ivicama i njome praviti krofne. Takve krofne ostaviti 10-ak minuta pa ih prevrnuti na dr stranu. Za to vreme u manjoj šerpici sipam dosta ulja i pržim krofne koje odmah vruće valjam u prah šećer.

Нема коментара:

Постави коментар