Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 15. јул 2015.

Medena pita



150 gr masti
150 gr šećera
brašna po potrebi
1 jaje
3 kašike meda
1 dcl mleka
soda bikarbona
1 kašičica kafe, kakaa ili cimeta

fil:
1l mleka
7 kašika griza
2 kašike gustina
300 gr šećera u prahu
250 gr margarina

Glazura:
100 gr čokolade i malo ulja

Umesiti testo od navedenih sastojaka tako da bude glatko i podeliti ga na tri dela.
Svaku koru rastanjiti i peći na prevrnutom plehu oko 6 minuta na 200 C.
U litar mleka skuvati griz i gustin da bude gusto.
Kada se ohladi spojiti ga sa margarinom i šećerom u prahu.
Kore filovati i preliti istopljenom čokoladom.
Ostaviti da se dobro ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар