5 jaja
200 g šećera
12 kašika mleka
3 šoljice ulja
1 kašika kakaa
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Krem:
500 ml mleka
6 kašika brašna
12 kašika šećera
250 g margarina
glazura od čokolade
kokos
Priprema:
Penasto u mutiti belance pa u to dodati odvojena žumanca i 200 g šećera.
U dobro umućena jaja sa šećerom dodati mleko, ulje, kakao i brašno pomešano sa pecivom.
Testo sipati u podmazan pleh i ispeći ga. Ispečeno testo ostaviti da se ohladi pa potom vaditi manjom čašom (kalupom) "kape".
Krem: U pola litra mleka umešati 6 kašika brašna i 12 kašika šećera. Ujednačenu masu staviti da se kuva na pari.
Kuvan krem ohladiti pa u njega dodati 250 g umućenog margarina. Ovim kremom premazivati "kape" i spajati ih kao vanilice.
Premazati i sa strane istim kremom, uvaljati u kokos i potom svaki kolač preliti glazurom od čokolade. Odozgo posuti kokos.
Нема коментара:
Постави коментар