Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 13. мај 2017.

Sosina pita sa mesom



1/ kg. kora
1/2 kg. mlevenog pilećeg mesa
2 praziluka + 1 glavica crnog luka
------ preliv------
2 kašike pavlake
1 jogurt čaša jogurta
2 - 3 kašike ulja
2 jaja
---------------------------
so, crni mleveni biber, začin, susam

Očistiti praziluk i crni luk pa ih ispržiti, dodati im mleveno meso i dalje pržiti. Pred sami kraj dodati začin, biber i so.
Umutiti jaja, dodati jogurt i pavlaku, pa ulje. Podmazati pleh i ređati prve dve kore, premazati prelivom pa posuti mlevenim mesom. Ponovo prekriti korom, preliv i meso. Zadnju koru isečemo na kockice, pa je prelijemo prelivom i pospemo susamom. Držati u frižideru najmanje 1 sat pre pečenja.

Нема коментара:

Постави коментар