Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

петак, 26. мај 2017.

Sok od zove i bagrema

20 cvetova zove
20 cvetova bagrema
2 litre vode
3 kg šečera + 1 litra vode
10 g limuntusa
1 dc jabukovog sirćeta
1 limun ili pomorandža

Prvo cvetove zove i bagrema oprati pod mlazov vode. Potopiti cvetove zove i bagrema,  a na kriške iseći pomorandžu (limun) , sve to potopiti u 2 litre vode, i ostaviti na hladnom 24 sata.
Šećer skuvati u litri vode, ohladi i dodati u vodu u kojoj su se potopili cvetovi.
Dodaj limunsku kiselinu i jabukovo sirće.
Sve zajedno dobro izmešati, te staviti u čiste tople flaše.

Čiste oprane flaše staviti u rernu na 100 C, sipati topao sok u tople flaše.

Нема коментара:

Постави коментар