Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 6. мај 2017.

Kifla pogača


250 ml mleka
kockica kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
700 gr brašna
100 gr margarin
120 ml ulja
2 jajeta
1 kašika mleka
susam


U mlako mleko dodajte kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.

Dodajte ulje, malo umućena belanca, jedno žumance i so. Promešajte pa brašnom zamesite testo. Ostavite 20-30 minuta da testo narasta.

Testo podelite na 7 delova. Svaki deo posebno razvucite u krug.

Prvi deo premažite margarinom. Preko složite drugi krug pa sve tako redom i treću, četvrtu ..., sedmu ne premazujete. Dodajte malo brašna ispod testa, pa razvucite još malo.

Krug isecite na 7 trouglova. Svaki trougao uvijte u kiflu i složite u podmazan pleh. Ostavite 60 minuta da pogača naraste. Premažite, samo sa gornje strane, sjedinjenim žumancetom i kašikom mleka. Ako volite pospite susamom i pecite prvo 5 minuta na 230 °C, a zatim još 30 minuta na 200 °C

Нема коментара:

Постави коментар