2 kg svežih, zdravih plodova kupina, otprilike 1,300 kg šećera i 1-2 kesica limuntusa.
Voće operite i ostavite da se dobro ocedi, pa prebacite u šerpu u kojoj ćete na tihoj vatri kuvati 10 – ak minuta. Nakon toga, kupine izgnječite, a možete i procediti ako želite. Dodajte šećer i kuvajte na tihoj vatri, neprekidno mešajući, dok se šećer ne rastopi. Dodajte limuntus i izmešajte, pa dobijeni sok prespite u čiste flaše. Kada se ohlade, odložite ih na hladno i tamno mesto.
Voće operite i ostavite da se dobro ocedi, pa prebacite u šerpu u kojoj ćete na tihoj vatri kuvati 10 – ak minuta. Nakon toga, kupine izgnječite, a možete i procediti ako želite. Dodajte šećer i kuvajte na tihoj vatri, neprekidno mešajući, dok se šećer ne rastopi. Dodajte limuntus i izmešajte, pa dobijeni sok prespite u čiste flaše. Kada se ohlade, odložite ih na hladno i tamno mesto.
Нема коментара:
Постави коментар