Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 13. мај 2017.

* Banatski prolećni Đuveč *

1 srednja glavica crnog luka
1 srednja šargarepa
2 sveže paprike
1 srednji krompir
1 srednja tikvica
1 srednji patlidžan
oko 150-200 gr šampinjona
150 gr pirinča
oko 3 dcl paradajz soka

Na malo ulja propržiti sitno iseckanu glavicu crnog luka.
Dodati iseckanu šargarepu na kolutiće, iseckanu papriku, krompir isečen na kockice. Dinstati sve oko 30 minuta, polako da vri. Pred sami kraj dinstanja, na 5-10 minuta do kraja dodati isečenu tikvicu na kockice, patlidžan i šampinjone. Dodati i očišćen i opran pirinač.
Promešati dodati začina C, soli, crnog mlevenog bibera, peršunovog lišća i dobru čašu paradajz soka. Sve dobro promešati varjačom i zapeći u rerni na 250*C oko 30 minuta, dok ne uhvati blaga korica.
Uz đuveč ako volite poslužite dinstano meso.

Нема коментара:

Постави коментар