Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 1. мај 2017.

Slana torta



Pakovanje tost hleba
300 gr majoneza
400 gr pavlake
200 gr belog sira
200 gr praške šunke
3 kuvana jajeta
6 - 7 kiselih krastavčića
oko 100 gr kačavalja

Na tacnu poređati tost hleb, kao osnovu za tortu. Sjediniti majonez i pavlaku i podeliti na tri dela.
U prvi deo dodati iseckanu prašku šunku - i namazati prvu koru. Preko prvog dela opet poslagati tost.
U drugi deo dodati iseckane krastavčiće i isekana kuvana jaja - i namazati drugu koru. Ponovo prekriti tostom.
U treći deo dodati viljuškom izgnječen sir - i premazati treću koru. Odozgo premazati još malo pavlakom i narendati kačkavalj. Ukrasiti kako god želite.
Torta treba da odstoji nekoliko sati u frižideru - prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар