Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

четвртак, 4. мај 2017.

Gardijska torta


1 pakovanje Vinncini tamnih kora
1 l mleka
oko 200 gr šećera
2 kašike gustina
3 pudinga od vanile
1/2 margarina
200 ml slatke pavlake
3 paketića gotovih puslica
1/2 kg šlaga
kisela voda (za šlag)
oko 1 kg banana

Kore natopiti mlekom.
Staviti mleko da se kuva. Odvaditi za jednu čašu mleka, pa razmutiti puding i gustin,
Zasladiti mleko. Kada provri polako sipati umućen puding. Kada se zgusnuo - skuvao, u tako vreo puding dodati margarin i povremeno mešati da se ne uhvati korica. Kada se ohladi, umutiti mikserom, predhodno umutiti šlag sa kiselom vodom. U ohlađeni puding sipati slatku pavlaku i mutiti mikserom dok se pavlaka lepo ne sjedini sa pudingom. Dodati još 2-3 kašike umućenog šlaga.

Filovati kore, na prvu koru nanati 1/3 fila, preko fila poređati puslice, praznine popuniti sa malo fila ili šlagom. Staviti drugu koru isto naneti fil, i staviti  isečene  banane koje su orošene sa malo limonovog soka.
Trećom korom prekriti banane, i deo fila premazati, preko fila staviti šlag i ukrasiti po želji.

- Naziv torte i recept zaštićeni su autorskim pravom.   

Нема коментара:

Постави коментар