Argetinski ćevap:
- 300 gr mlevenog mesa
- 300 gr krompira ( ja sam stavila 2 veća)
- manja glavica crnog luka,
- čen belog luka
- 2 jajeta
- so
- biber
- brašno
- prezle
Krompir skuvati, ohladiti, pa ga izrendati. Sjediniti ga sa mlevenim mesom, sitno iseckanim crnim i belim lukom i žumancima. posoliti i pobiberiti po ukusu, pa sve dobro umesiti. Od dobijene smese napraviti ćevape. Svaki ćevap uvaljati u brašno, pa u umućena belanca i na kraju u prezle.
Za prilog pire krompir:
oko 1 kg krompira, so, kockica maslaca i mleko po potrebi
Krompir oljuštiti i oprati i iseći na sitnije kockice, staviti da se kuva, malo ga posoliti. Skuvani krompiri procediti i izgnječiti ga gnječilicom za pire ili mikserom, pa dodati maslac i mleko i posoliti po ukusu.
Sos od šampinjona:
malo brašna, 1 čen belog luka, oko 200 gr šampinjona
Na malo ulja propržiti 1,5 varjaču brašna, dodati 1 čen belog luka, 150-200 gr opranih i na listiće iseckanih šampinjona. Promešati dobro, paziti da brašno ne zagori, ne promeni boju, biće gorko.Dodavati vode dok se ne postigne željena gustina. Začiniti, posoliti, po ukusu, dodati malo peršunovog lišća.
Нема коментара:
Постави коментар