Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 1. мај 2017.

Keks torta

Već je postala tradicionalna za 1.maj



1 litar mleka
3 pudinga od čokolade
1 kašika gustina
700 gr keksa - pti ber, bevita, zlatni pek ...
1/2 margarina
šećer po ukusu
šlag krem od čokolade
Od 1 litre mleka oduzeti 1 šolju, u ostalo staviti šećer i staviti na šporet da prokuva. Sa šoljom mleka umutiti puding i gustin, pa sve zakuvati sa mlekom i šećerom. U vruć, skuvani puding dodati margarin, promešati da se otopi i sjedini sa pudingom. U dubljem plehu ili tacni poređati jedan red keksa, preliti vrućim filom, ponavljati dokle god ima keksa i fila. Ohlašeno staviti u frižider, a kada odstoji par sati premazati i ukrasiti šlag kremom od čokolade ili preliti celu tortu istopljenom čokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар