Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 5. децембар 2016.

Sosine pohovane šnicle

(za četiri osobe)
600 gr svinjskih, pilećih, telećih pnicli, 2-3 jaja, so, meko brašno, prezla, ulje ili mast
Šnicle pokriti celofanom i nežno izlupajte. Debljina šnicle je individualna, neko voli kada je meso deblje, a neko kada je tanje. Uobičajena debljina je oko 6 mm.
Šniclu sa svih strana podjednako posolite. Neka odstoje nekoliko minuta.

Jaja ulupajte viljuškom, nikako ne mikserom. Umočite šniclu u brašno i provucite je kroz jaja.
Meso umotajte u prezlu. Šniclu blago otresti, odmah preneti u pripremljen tiganja u kome ste već zagrejali dosta masti (2-3 cm).
Stalnim pomeranjem tiganja pržiti šniclu. Potrebno je od tri do pet minuta i meso će biti gotovo.
Najzgodnije je da meso okrećete viljuškama. Kada je gotovo izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ocedi od suvišne masnoće na ubrusu.

Нема коментара:

Постави коментар