15-ak listova kora za pite, 2 dl vode, 80 ml (+ za premaz tepsije) ulja, 100 g kačkavalja, 150 gr pica šunke, 8 supenih kašika kečapa, origano prema ukusu.
Tepsiju premazati uljem sa svih strana. U posudicu sipati vodu i ulje, pa promešati. Izrendati kačkavalj i šunku. U drugoj posudi kečap pomešati sa origanom. U tepsiju položiti dve kore za pitu i svaku premazati pripemljenom mešavinom ulja i vode. Na treću i četvrtu koru naneti kačkavalj i ravnomerno ga rasporediti. Ređati dok se ne potroše kore, salama i kačkavalj. Ćoškove kora koji su izvan tepsije preklopiti ka srediti. Na to dodati još dve kore i svaku premazati mešavinom ulja i vode, pa podvući pod burek. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 220º C sve dok burek ne dobije zlatno-braon boju oko 20-25 minuta. Nakon pečenja prevrnuti burek, seći parčad željene veličine i služiti dok je vruće.
Нема коментара:
Постави коментар