Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 17. децембар 2016.

Posna sarma


listovi kiselog kupusa
glavica crnog luka
čen belog luka
1 srednja šargarepa
suvi biljni začin
aleva i tucana paprika
so i mleveni crni biber
2-3 šaka mlevenih oraha
1-2 lista lovora
1 šolja oko 120 gr pirinča

Listove oprati, skloniti im sa sredine žilicu i držati u vodi dok se fil ne pripremi.

Ispržiti sitno iseckan luk, dodati rendanu šargarepu, sitno iseckan beli luk, kada je sve dobro ukrčkano dodati i mlevene orahe, pirinač začiniti, dodati aleve i tucane paprike, pobiberiti i ostaviti da se malo prohladi.
Kupus procediti i standardno filovati i zaviti sarmu. U šerpu u kojoj će se kuvati složiti sarmu, naliti sa vodom toliko da ogrezne, staviti lovorov list, pritisnuti prvo sa manjim poklopcem pa poklopiti i kuvati dok se ne skuva, dok lišće kupusa ne bude lepo mekano, a pirinač skuvan.

Нема коментара:

Постави коментар