Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

четвртак, 15. децембар 2016.

♚ Posne Breskvice




Za testo:
😀♚
1 šolja od 2 dl vode
2 šolje od 2 dl ulja
2 šolje od 2 dl šećera
4 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
900 gr brašna - koji gram više-manje
Za fil:
mrvice od dubljenih breskvica
pekmez
rum ..........1 ekstrakt maline i kristal šećer........
U dubljoj vanglici sjediniti šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i prašak za pecivo.
Neka odstoji tako pola sata.
U to sipati brašno oko 900gr, lepo promešati i kad bude tako gusto da se rukom mogu lako kao premesiti, otkidati kuglice, uzimati od testa parše željene veličine, valjati kuglice i ređati ih na pleh sa pek papirom praveći razmak od bar 3cm.
Testo treba da je takvo da se SAMO MALO spuste kad se stave na pleh, nikako da se spljošte.
Peći na 175 -180 stepeni (opciono prema vašoj rerni) ne manje od 15 minuta a ne više od 20 minuta, ne smeju da dobiju braon boju pri dnu, podignite jednu i ako se ne vidi odozdo da je živo testo a belo je, vadite ih iz rerne.
Dok se jedna tura peče, valjajte drugu za drugi pleh, ispadne baš dosta breskvica, meni je ispali oko 150 polovina.
Kad se prohlade izdubite ih pažljivo, a od tih mrvica, pekmeza po želji i ruma zamesite fil kojim ćete ih puniti i spajati.
Kad ih sve spojite, umočite obe strane u ekstrak maline pomešan sa vodom i valjati ih u kristal šećer

Нема коментара:

Постави коментар