1 domaća poludimljena kobasica po mogućstvu ljuta (da može i da se skuva i da se peče, da se prži)
4-5 srednje većih crvenog krompira
2 komada lovorovog lista
3 velika crna luka
2 lepe srednje veće šargarepe
so, začin, biber
1 kašika crvene slatke mlevene paprike
2-3 kašike paradajz pelata ili 1/2l domaćeg kuvanog paradajza
4-5 srednje većih crvenog krompira
2 komada lovorovog lista
3 velika crna luka
2 lepe srednje veće šargarepe
so, začin, biber
1 kašika crvene slatke mlevene paprike
2-3 kašike paradajz pelata ili 1/2l domaćeg kuvanog paradajza
voda
Crni luk iseckati sitno, u šerpu uliti toliko ulja da možemo izdinstati luk.
Poklopimo i izdinstamo, očistimo i operemo, pa naseckamo šargarepu, i nju sa lukom polako krčkamo, pre nego što su luk i šargarepa sasvim omekšali ubacimo na komade isecenu kobasicu. Poklopimo i dinstamo još neko vreme.
Poklopimo i izdinstamo, očistimo i operemo, pa naseckamo šargarepu, i nju sa lukom polako krčkamo, pre nego što su luk i šargarepa sasvim omekšali ubacimo na komade isecenu kobasicu. Poklopimo i dinstamo još neko vreme.
Nakon toga, dodamo crvenu mlevenu slatku papriku i propržimo je par minuta, dodamo so, začin, i malo bibera ko voli, lovorov list.
Krompir operemo i isečemo.
Dodamo i njega, nalijemo vode toliko da ogrezne krompir.
Krompir operemo i isečemo.
Dodamo i njega, nalijemo vode toliko da ogrezne krompir.
Sipamo paradajz sok ili dodamo pelat.
Promešamo, i sad ono najvažnije!
Jako je bitno da se paprikaš krcka na tihoj vatri sve dok se ne skuva.
Promešamo, i sad ono najvažnije!
Jako je bitno da se paprikaš krcka na tihoj vatri sve dok se ne skuva.
Desetak minuta pred kraj kuvanja ostaviti malo otklopljeno kako bi suvišna voda isparila i da bi ostala samo gusta čorba.
;) Prijatno dragi moji vaša Sosa.
;) Prijatno dragi moji vaša Sosa.
Нема коментара:
Постави коментар