oko 600 gr mlinaca
600-700 gr pilećeg belog mesa (filea)
malo ulja
2 jajeta
3 dl mleka
3 dl kisele pavlake
malo soli, bibera i suvi biljni začin
150 gr kačkavalja
Pileći file iseći na šnicle, posoliti, pa ih malo propržiti na ulju. Ostaviti da se meso malo prohladi, za to vreme pripremiti preliv.
Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, malo soli, bibera i suvog začina, i malo mleka. Sa ovim prelijemo mlince.
Mlince izlomiti (jer su krti, na manje komade i staviti ih u sud u kom ćemo ih preliti vrelom (ne treba da proključa) supom ili mlekom da omekšaju. Nakon par minuta ih ocediti od tečnosti.
Vatrostalni sud podmazati uljem, uljem u koje se pržilo belo meso,pa po dnu rasporediti polovinu količine mlinaca. Na mlince složiti piletinu. Zaliti sa polovinom preliva.
Preko mesa i preliva rasporediti ostatak mlinaca, pa preliti ostatkom preliva.
Peći oko pola sata na 200 stepeni, sve dok sir ne dobije lepu, rumenu boju. na kraju pečenja narendati malo sira odozgo i staviti da se zapeče.
Нема коментара:
Постави коментар