Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

уторак, 6. децембар 2016.

Kraljevska pogača



1 kg brašna
2,5 dl mleka
1,5 dl vode
kockica kvasca
kašika šećera
2 kašičice soli
0,5 dl ulja
kašika sirćeta
2 jaja
Fil
100 g šunkarice
3 kašike ajvara
2 jaja
150 g sira
150 g spanaća
Premaz
50 g domaća svinjska mast
pavlaka
jaje

Zamesite testo i ostavite 15 minuta da se odmara. Zatim ga podelite na 11 loptica svaku razvijte do veličine pleha. Istopite mast pa prelivajte kore i preklopite drugom. Tako sastavljajte po dve kore, a samo jednu stavite od tri loptice i nju stavite prvu u pleh.

Korak 2.
iseckajte spanać, razmutite jedno jaje i malo sira. posolite i dobro promešajte. Prvu, najveću koru stavite u pleh, preko nje razmažite pola ovog fila, zatim stavite drugu koru i namaz od sira i jaja i preko nje poređajte šunkaricu. Zatim ide treća kora i preko nje ajvar, a na četvrtu koru stavite preostali fil od spanaća. Preklopite petom korom, celu pogaču isecite na kocke. premažite je pavlakom i jajetom.

Korak 3.
Pecite 40 minuta na 200 stepeni, prvo pecite 20 minuta, pokrijte je papirom za pečenje i pecite još 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар