Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 25. новембар 2015.

Sekelji gulaš


300 gr svinskog mesa
300 gr junećeg mesa
1 dimljena kobasica ili 200 gr. dim. rebra
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
dobra kašika masti
1 kašičica soli
1/2 kašičice kima
2 kašike aleve paprike
500 – 600 gr kiselog kupusa
200 ml paradajz pirea/pelata
1 lovorov list
mleveni biber
kisela pavlaka
Meso iseći na komade veličine zalogaja. Na zagrejanoj masti propržiti crni luk dok ne omekša. Dodati meso i pržito dok ne porumeni. Posoliti i pobiberiti po ukusu, a zatim smanjiti vatru i dodati kim, lovorov list, alevu papriku i seckani beli luk. Sipati 250 ml vode i ostaviti da provri, a zatim poklopiti i na tihoj vatri kuvati sat i po vremena. Posle tog vremena dodati sitno seckani kiseli kupus i paradajz pire. Po potrebi još malo začiniti. Sipati vrelu vodu toliko da ogrezne kupus u šerpi, a zatim uključiti rernu i zagrejati je na 250 C. Kada se zagreje, šerpu staviti u rernu i krčkati još jedan sat. Gotov gulaš servirati uz kiselu pavlaku .

Нема коментара:

Постави коментар