Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

уторак, 3. новембар 2015.

Gurmanska pita sa mesom

1/2 kg kora za pitu
1 jaje
susama po potrebi

Za fil:
1/2 kg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka ili 1praziluk
ulje po potrebi

Za premaz:
2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša (od jogurta) brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli

Premaz:
 U odgovarajućoj posudi razmutiti jaja sa jogurtom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kašičicom soli.
 Lepo sjediniti i ostaviti sa strane.

Fil:
Crni luk sitno iseckati pa ga prodinstati na malo ulja. Kad postane staklast, dodati mleveno meso i dinstati dok meso ne promeni boju. Ostaviti sa strane.

 Kore podeliti na 3 dela, za 3 rolata.
 Uzeti jednu koru, premazati je prelivom, preklopiti drugom korom i tako dok ima materijala (za prvi rolat). Poslednju koru premazati filom od mesa i uviti rolat.
 Na isti način premazati ostale rolate.
 Rolate pore đati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар