1/2 kg kora za pitu
1 jaje
susama po potrebi
Za fil:
1/2 kg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka ili 1praziluk
ulje po potrebi
Za premaz:
2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša (od jogurta) brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
Premaz:
U odgovarajućoj posudi razmutiti jaja sa jogurtom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kašičicom soli.
Lepo sjediniti i ostaviti sa strane.
Fil:
Crni luk sitno iseckati pa ga prodinstati na malo ulja. Kad postane staklast, dodati mleveno meso i dinstati dok meso ne promeni boju. Ostaviti sa strane.
Kore podeliti na 3 dela, za 3 rolata.
Uzeti jednu koru, premazati je prelivom, preklopiti drugom korom i tako dok ima materijala (za prvi rolat). Poslednju koru premazati filom od mesa i uviti rolat.
Na isti način premazati ostale rolate.
Rolate pore đati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.
1 jaje
susama po potrebi
Za fil:
1/2 kg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka ili 1praziluk
ulje po potrebi
Za premaz:
2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša (od jogurta) brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
Premaz:
U odgovarajućoj posudi razmutiti jaja sa jogurtom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kašičicom soli.
Lepo sjediniti i ostaviti sa strane.
Fil:
Crni luk sitno iseckati pa ga prodinstati na malo ulja. Kad postane staklast, dodati mleveno meso i dinstati dok meso ne promeni boju. Ostaviti sa strane.
Kore podeliti na 3 dela, za 3 rolata.
Uzeti jednu koru, premazati je prelivom, preklopiti drugom korom i tako dok ima materijala (za prvi rolat). Poslednju koru premazati filom od mesa i uviti rolat.
Na isti način premazati ostale rolate.
Rolate pore đati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар