Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 25. новембар 2015.

;) Pasulj - kupus / Grazelje



;)  Vrlo neobično, a ukusno



Oko 300 gr. pasulja
300 gr. kiselog ribanca
dimljene slanine
dimljene kobasice
ili dimljena špic rebra
šargarepa, veća glavica crnog luka
so, biber, začin c
Za zapršku malo brašna, čen belog luka i aleva paprika
Pasulj potopiti, a kupus oprati pa ostaviti da stoji u vodi.
Dimljena rebra isto oprati pa nek ostoje i ona malo u vodi.
Pasulj kuvati 10 - 15 minuta u expres loncu i isključiti ga. Prosuti prvu vodu i naliti ga sa toplom vodom.
Staviti kupus, dimljenu slaninu ili već šta imate, glavicu luka sitno iseckati, šargarepu na kolutiće zatvoriti lonac i kuvati još 15 minuta.
Napraviti zapršku i ručak je spreman.

Нема коментара:

Постави коментар