Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 22. новембар 2015.

Šeherezada torta

Prvo skuvati fil:

1,2  l mleka
10 kašika šećera
1 vanil šećer
5 pudinga od karamele
250  gr maslaca ili margarina
200 gr šećera u prahu

Turski keks sa čokoladnim punjenjem
600 gr petit beurre keksa
500 gr šlag krema
500 ml mleka

U 200 ml mleka razmutiti puding. Ostatak mleka skuvati sa šećerom i vanilom. Kada provri sipajti mleko sa pudingom i skuvajte fil.
Maslac i šećer u prahu umutiti, pa dodati ohlađeni fil. Fil podeliti na tri dela. Šlag  pripremiti sa mlekom.

Na tacnu staviti prvi red keksa (nije potrebno da se umače u mleko), pa premazati  filom, a onda i šlagom. Staviti drugi red keksa, fil i šlag. Ponoviti i sa preostalim namirnicama, a na kraju premazati šlagom i ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар