U 1 dl. toplog mleka potopiti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli i 1,5 kašiku brašna,
ostaviti na toplom mestu da nadođe.
U vanglici sipati 2 dl. mlakog mleka, 2 dl, vode. 1 žumance, 1 dl ulja, 3 kašičice soli i nadošči kvasac, oko 1 kg brašna. Umesiti glatko testo, podeliti ga na tri dela. Testo oklagijom razvući u ploču, vaditi većom čašom okrugle delove testa, koje filujete po želji. Testo preklopiti, zatvoriti laganim pritiskom viljuške na krajevima. Premazati umućenim belancetom sa 2 kašike pavlake. Po želji posuti susamom. Peći u rerni 180 *C dok ne porumeni.
Možete ih pržiti na šporetu u vrelom ulju, ali ih tada ne premazujete mešavinom belanca i pavlake.
Нема коментара:
Постави коментар