Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 14. новембар 2015.

Sosine Pancerote




U 1 dl. toplog mleka potopiti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli i 1,5 kašiku brašna,
ostaviti na toplom mestu da nadođe.

U vanglici sipati 2 dl. mlakog mleka, 2 dl, vode. 1 žumance, 1 dl ulja, 3 kašičice soli i nadošči kvasac, oko 1 kg brašna.  Umesiti glatko testo, podeliti ga na tri dela. Testo oklagijom razvući u ploču, vaditi većom čašom okrugle  delove testa, koje filujete po želji. Testo preklopiti, zatvoriti laganim pritiskom viljuške na krajevima. Premazati umućenim belancetom sa 2 kašike pavlake. Po želji posuti susamom. Peći u rerni 180 *C dok ne porumeni.
 Možete ih  pržiti na šporetu u vrelom ulju, ali ih tada ne premazujete mešavinom belanca i pavlake.

Нема коментара:

Постави коментар