oko 1 kg. krompira
1/2 kg. šampinjona
1 srednja glavica luka
1 praziluk
1 kisela pavlaka
suvi začin
biber
oko 1 dcl. ulja
oko 2 čaše vode
Ako hocete POSNU varijantu pravite bez pavlake.
1/2 kg. šampinjona
1 srednja glavica luka
1 praziluk
1 kisela pavlaka
suvi začin
biber
oko 1 dcl. ulja
oko 2 čaše vode
Ako hocete POSNU varijantu pravite bez pavlake.
Krompir očistiti i isecite na tanke kolutove, izmešajte sa suvim začinom da bude ukusno. Luk sitno iseckajte i izdinstajte sa 0,5dcl. ulja. Dodajte sitno iseckane šampinjone, začinite sa biberom i začinom. Ako volite svežeg peršunovog lišća iseckajte par strukova. Šampinjone dinstate oko 10 minuta. Sklonite sa šporeta i umešajte pavlaku.
U vatrostalnu činiju ili tepsiju složiti polovinu krompira, sav fil od šampinjona, preko šampinjona opet krompir. Preliti sa uljem i dve čaše vode, poklopiti i peći na 220 *C dok krompir ne omeksa i lepo porumeni.
U vatrostalnu činiju ili tepsiju složiti polovinu krompira, sav fil od šampinjona, preko šampinjona opet krompir. Preliti sa uljem i dve čaše vode, poklopiti i peći na 220 *C dok krompir ne omeksa i lepo porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар