Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 1. јун 2015.

Uštipci sa domaćim pekmezom od kajsija bez šećera i topla šolja mleka. Prijatno.

  • 700 gr brašna
  • 2 jajeta
  • 250 ml mleka
  • 250 ml mineralne vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kockica kvasca
  • 1/2 kašičice šećera i brašna (za mleko)

U toplo mleko staviti kvasac, 1/2 kašičice šećera i brašna i ostaviti da nadođe. U veću vanglicu staviti brašno, jaja, mineralnu vodu, ulje i mleko sa nadošlim kvascem. Sve sastojke varjačom dobro izbutati, pokriti vanglicu krpom i ostaviti da nadođe. Kada se testo udvostruči ponovo ga izbutati. Postupak ponoviti još dva puta. Kašikom vaditi testo i pržiti u dubokom zagrejanom ulju.
Da bi vam uštipci uspeli, potrebno je ranije zamesiti testo da bi stiglo nekoliko puta da naraste

Нема коментара:

Постави коментар