Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 24. јун 2015.

Moje cimet ruzice




1/2 kocke kvasca potopiti u 1 dl. toplog mleka ili vode, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, oko 2 supene kašike brašna, ostaviti na toplom da nadođe.
U vanglicu gde ćemo mesiti sipati 1 čašu vode i 1 čašu mleka, nadošli kvasac, dodati 2 žumanca, još jednu kašičicu šećera i soli, 1/2 čaše ulja, brašna toliko da se zamesi. Oko 1 kg brašna. Umešeno testo razvući inarendati malo margarina po njemu, preko margarina posuti cimet i malo šećera. Ratvijeno testo umotamo u rolat, oštrim nožem seći otprilike, dva prsta široke trake , ređati u pleh. Ostaviti da "odleže" oko 5 - 10 minuta, za to vreme neka se rerna greje. Peći ružice.
U među vremenu napravimo preliv od 2 čaše šećera i 2 čaše vode, kada prokuva ohladiti i nacediti sok od 1 limuna. Pečene ružice preliti hladnim prelivom i sačekati da ružice "popiju" sok.

Нема коментара:

Постави коментар