400 gr. mesa (pilećeg, junećeg) isečenog na manje delove
1,5 l. vode
1 glavica luka
2 šargarepe
1 kašika brašna
peršunov list
kašika suvog začina
so, biber
3 kašike ulja
1 žumance
3 kašike pavlake
2 kašike sveže ceđenog limunovog soka
Luk iseći na sitne kockice i staviti da se dinsta na ulju. Dodati šargarepu takođe iseckanu na kockice ili kolitiće, ako je sitnija, dinstati nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodati meso, propržiti ga, posuti jednom punom kašikom brašna, izmešati i zatim doliti toplu vodu. Kada prokuva, dodati začine i peršunov list i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je skuvana skinuti sa vatre i dodati žumance i pavlaku.
Umutiti žumance sa pavlakom, sipati malo čorbe, razmutiti i vratiti u čorbu.
Ako želite kiseliju čorbu, dodajte joj limunov sok.
Нема коментара:
Постави коментар