Sa dimljenim rebrima i dimljenom slaninom -pasulj da vrišti.
Pasulj na starinski način
1/2 kg. pasulja ( beli, šareni, žuti)
1 veća suva kobasica
200 g suve slanine
200 gr. suvih rebara
2 glavice crnog luka sitno iseckanog
3 kašičice mlevene crvene paprike
so, biber po ukusu
4 - 5 kašičica začina C
mast ili ulje za zapršku
2 kašike brašna
2 češnja sitno iseckanog belog luka
Uveče očistiti i potopiti pasulj, pa ga kuvati ujutru.
Pasulj dobro oprati, naliti ovdom i staviti da se kuva oko 30 minuta. Prosuti prvu vodu u kojoj se kuvao pasulj, naliti ponovo sa vrućom vodom. U lonac sa pasuljem dodati suvu kobasicu, slaninu, rebra, iseckani crni luk, alevu papriku i začin C, so i biber. Kuvati oko 20 minuta.
Napraviti zapršku na ulju ili masti sa malo brašna, belog luka i aleve paprike.
Zapržiti pasulj, začiniti i ostaviti ga još 30 minuta na laganoj vatri da kuva. Dodati po želji 2-3 lovorova lista.
Iseckati celer i peršun pa dodati u pasulj.
Ja pasulj kuvam u expres loncu, pa je gotov za 40 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар