1/2 kg svinjskog buta, 2 veće glavice crnog luka, 1 kašika aleve paprike, 1 kašika ljute tucane paprike, ulje ili mast, 1 paradajz ili pelat, 1 paprika
Meso isečemo na kocke, kao za gulaš. Luk sitno iseckamo i dinstamo na malo masnoće, dok ne postane staklast, skinemo sa vatre i pospemo sa pune kašičice ljute i aleve paprike. Vratimo na vatru, dodamo kockice mesa i ispržimo ih na jakoj vatri, stalno mešajući. Poklopimo, smanjimo vatru, posolimo po ukusu, stavimo pelat ili paradajz i papriku. Meso treba da se krčka u sopstvenom soku, to mu daje ukus. Ako se desi da sok uvri, dodajemo po malo vode, dok meso ne omekša i luk se ne raskuva, te dobijemo gusti krem - sos.
Dodatak
Krompirove knedle ili valjušci bareni u slanoj vodi. Sok perkelta na kraju ukuvaju i dva dl pavlake, ali tako da ne vri.
Нема коментара:
Постави коментар