Kako se pravi cicvara
2 dl mleka
1/2 dl ulja
100 gr. kukuruznog brašna
2 kašike kajmaka
2 kašike starijeg masnijeg sira
malo soli
kiselo mleko
U dublju šerpu staviti mleko da se greje. Za to vreme izgnječite sir, dodajte ulje, pa sve zajedno stavite u posudu sa mlekom.
Kada smesa provri, polako, uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno.
Mešajte dok se smesa ne zgusne uz dodavanje kajmaka. Sklonite sa vatre, pa prohlađeno poslužite uz kiselo mleko
2 dl mleka
1/2 dl ulja
100 gr. kukuruznog brašna
2 kašike kajmaka
2 kašike starijeg masnijeg sira
malo soli
kiselo mleko
U dublju šerpu staviti mleko da se greje. Za to vreme izgnječite sir, dodajte ulje, pa sve zajedno stavite u posudu sa mlekom.
Kada smesa provri, polako, uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno.
Mešajte dok se smesa ne zgusne uz dodavanje kajmaka. Sklonite sa vatre, pa prohlađeno poslužite uz kiselo mleko
Нема коментара:
Постави коментар