Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 11. март 2018.

💖 Jaffa kolač

  • jaja
  • 18 kašika šećera
  • 18 kašika mleka
  • 18 kašika ulja
  • 18 kašika brašna
  • prašak za pecivo
  • 100 gr šećera
  • 1 dl. vode
  • zamrznuta pomorandža
  • 2 - 3 kašike pekmeza od kajsija
  • 100 gr čokolade
  • kockica margarina 
  • 1-2 kašika ulja
  • Od navedenih sastojaka umutiti i ispeći  koru, koju kad se ohladi podeliti na pola, preseći po dužini.
  • Prokuvati šećer sa vodom u to dodati jednu izrendanu pomorandžu, ostaviti da se prohladi.
  • U prohlađeno izdrobiti donji ili gornji deo kore, izaberite sami. Dodati i pekmez i sve lepo sjediniti.
  • Ceo fil sipati na preostalu koru, preko staviti glazuru od čokolade.
  • glazura;
  • čokoladu. kockicu margarina i ulje istopiti, paziti da čokolada ne počne da gori, preliti preko kolača.

Нема коментара:

Постави коментар