- 2 jaja
- 18 kašika šećera
- 18 kašika mleka
- 18 kašika ulja
- 18 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 gr šećera
- 1 dl. vode
- 1 zamrznuta pomorandža
- 2 - 3 kašike pekmeza od kajsija
- 100 gr čokolade
- kockica margarina
- 1-2 kašika ulja
- Od navedenih sastojaka umutiti i ispeći koru, koju kad se ohladi podeliti na pola, preseći po dužini.
- Prokuvati šećer sa vodom u to dodati jednu izrendanu pomorandžu, ostaviti da se prohladi.
- U prohlađeno izdrobiti donji ili gornji deo kore, izaberite sami. Dodati i pekmez i sve lepo sjediniti.
- Ceo fil sipati na preostalu koru, preko staviti glazuru od čokolade.
- glazura;
- čokoladu. kockicu margarina i ulje istopiti, paziti da čokolada ne počne da gori, preliti preko kolača.
Iz Banatske kujne
http://banatski.blogspot.rs/
недеља, 11. март 2018.
💖 Jaffa kolač
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар