Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 8. новембар 2017.

Pohovani karfiol

svež karfiol
3 jaja
po potrebi brašno
ulje za pohovanje

Napuniti šerpu vodom i sačekati da proključa.

Karfiol oprati i razdvojiti na krupnije cvetiće

U provrelu vodu ubaciti karfiol, smanjiti malo temperaturu i ostaviti da se kuva do 5 minuta-ne duže. Potrebno je da samo blago omekša, ali da praktično ostane čvrst, nikako da se skuva!

Ocediti karfiol.

Jaja razmutiti blago viljuškom i dodati malo soli i mleko, još malo razmutiti.

Ugrejati ulje ( dubine oko 1 cm) na srednjoj temperaturi, ne treba da bude suviše vrelo, ali ni suviše blago.

Karfiol uvaljati u brašno, potom umočiti u smesu sa jajima.

Pri prženju okretati karfiol s vremena na vreme tako da se sve strane ispeku do zlatno-braonkaste boje.

Ocediti od ulja na papirnoj salveti i po želji pobiberiti sveže samlevenim biberom

Нема коментара:

Постави коментар