svež karfiol
3 jaja
po potrebi brašno
ulje za pohovanje
Napuniti šerpu vodom i sačekati da proključa.
Karfiol oprati i razdvojiti na krupnije cvetiće
U provrelu vodu ubaciti karfiol, smanjiti malo temperaturu i ostaviti da se kuva do 5 minuta-ne duže. Potrebno je da samo blago omekša, ali da praktično ostane čvrst, nikako da se skuva!
Ocediti karfiol.
Jaja razmutiti blago viljuškom i dodati malo soli i mleko, još malo razmutiti.
Ugrejati ulje ( dubine oko 1 cm) na srednjoj temperaturi, ne treba da bude suviše vrelo, ali ni suviše blago.
Karfiol uvaljati u brašno, potom umočiti u smesu sa jajima.
Pri prženju okretati karfiol s vremena na vreme tako da se sve strane ispeku do zlatno-braonkaste boje.
Ocediti od ulja na papirnoj salveti i po želji pobiberiti sveže samlevenim biberom
Нема коментара:
Постави коментар