500 gr gotovih kora
100 ml vode
100 ml ulja
pola tegle ajvara
najmanje 500 gr šampinjona
1 tanji praziluk
so po ukusu
Iseckati praziluk pa sa malo vode i ulja ga staviti da se izdinsta.
Kada je luk već mekan dodati iseckane šampinjone.
Kuvati ih dok skoro ne ispari sva voda, ako malo ostane iskoristićemo pri premazivanju kora.
Ako vam ostane ove vode od šampinjona onda vam voda skoro i nije potrebna da se premažu kore, umačite četkicu u taj sok i mažite kore u kombinaciji sa uljem.
Uzmete po tri kore.
Prvu koru malo poprskate uljem, stavite drugu pa je premažete sa sokom od šaminjona ili vodom.
Stavite treću, premažete skoro celu sa ajvarom. Ostavite kraj koji ćete zadnji uviti nenamazan, da ne bi curila i onda celom dužinom kore stavite izdinstane šampinjone sa prazilukom.
Tako uradite sa ostalim korama.
Dobije se 4 – 5 rolatića zavisno da li su deblje ili tanje kore.
Ako su tanje mogu da idu i po 4, ili da se kore podele na 2 dela pa da se dobije dva deblja rolata ako će se na primer poslužiti kao predjelo.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.
Ako vam ostane ulja i soka od šampinjona ili vode slobodno premažite rolate, izbušite nožem pa opet premažite.
Ispariće taj višak vode dok se peku.
Ako su tanje mogu da idu i po 4, ili da se kore podele na 2 dela pa da se dobije dva deblja rolata ako će se na primer poslužiti kao predjelo.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.
Ako vam ostane ulja i soka od šampinjona ili vode slobodno premažite rolate, izbušite nožem pa opet premažite.
Ispariće taj višak vode dok se peku.
Нема коментара:
Постави коментар