Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 25. новембар 2017.

;) Musaka sa rendanim krompirom

6 - 7 krompira
1/2 kg mlevenog mesa
1 glavica luka
suvi začin, beli luk u prahu, biber
2 jaja
1/2 čaše pavlake
3 dcl mleka

Krompir očistiti, oprati pa posusiti.

Luk dinstati na ulju dok ne dobije zlatkastu boju, zatim mu dodati meso, i začiniti začinima, Dinstati dok meso ne promeni boju i upije sok koji je pustio.

Izrendati polovinu krompira, posuti sa malo suvog začina i pobiberiti.

U pouljen pleh, ja sam koristila vatrostalni, poređati pola smese izrendanog krompira, na to staviti gotovo meso, pa drugi deo izrendanog krompira.

Umutiti jaja sa pavlakom, dodati mleko pa preliti musaku. Prekriti alu-folijom i peći na 200*C, oko 40 minuta, pred kraj skinuti foliju i zapeći dok ne porumeni. Služiti uz salatu po želji.

Нема коментара:

Постави коментар