Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

четвртак, 9. новембар 2017.

Podvarak od slatkog kupusa / Rasturena sarma



Oko 1.5 kg svežeg kupusa
700 gr mlevenog mesa (od svinjske plećke)
1 veća šargarepa
varjača masti
2 čena belog luka
aleva slatka paprika
mala šoljica prinča
začin
malo bibera
Suva slaninica,, kobasica ili rebra

Kupus iseckati na rezance.

Sitno iseckati luk i pržiti ga na masti, zatim dodati jednu sitno rendanu ili na kolutiće seckanu šargarepu, dodati i iseckani beli luk, zajedno sa lukom pržiti -dinstati oko 10-tak minuta, pa dodati mleveno meso, pržiti i kada meso promeni boju dodati iseckani kupus, suvu slaninu ili rebra, sve zajedno krčkati, kada se kupus izdinsta ubaciti opran pirinač, pa dodati malo aleve paprike, začina, soli, bibera, tucane paprike.

Podvarak prebaciti u pekač i zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni još oko 30-45min.

Нема коментара:

Постави коментар