Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 14. фебруар 2016.

Vinski gulaš



1 srednja glavica crnog luka
1/2 kg mlevenog junećeg mesa
3 kašike pelata
1 čaša od 2 dl belog vina
2-3 češnja belog luka
so, biber, suvi biljni začin
ulje
prilog-po želji
testenina
kačamak
pirinač
pire krompir

Na ulju ispržiti sitno iseckanu glavicu crnog luka, dodati sitno seckani beli luk pa pržiti zajedno.
Dodajte meso, krčkati, meso će pustiti svoj sok, pa ga dinstajte i mešajte sve dok taj sok ne ispari , te još malo na suvo pržiti, stalno mešati da ne zagori.

Dodajte pelat, čašu belog vina i čašu vode, sad dodajte začine i ostavite da krčka na laganoj vatri 20 - 30 minuta. ako je potrebno može se dodati još paradajza.

Deo tekućine kada ispari dobićete fini saft , koji se može koristiti sa testeninom, uz kačamak , pirinač 

Нема коментара:

Постави коментар