Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 14. фебруар 2016.

Mimoza salata






Preliv umutiti:
2oo ml majoneza,
1 kisela pavlake (od 18o ml)
________________________________
3 krompira
4 jaja,
______skuvati i izrendati_________
3 - 4 kisela krastavčića
2oo gr šunke,
15o gr trapista,
__- izrendati____________
so po ukusu.

Krompir skuvati u ljusci, oljuštiti ga, iscediti i izrendati. Majonez i pavlaku sjediniti i posoliti po ukusu. Preliv od majoneza premazati preko krompira. Šunku izrendati preko fila, i opet premazati filom. Izrendane krastavčiće rasporediti po filu, i opet premazati filom. Kačkavalj izrendati, pa opet prekriti ostatkom fila. Na kraju na rende izrendati tvrdo kuvana jaja. Završimo filom i rendanim kačkavaljem. Mimozu staviti u frižider da se lepo ohladi.


Нема коментара:

Постави коментар