Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 14. фебруар 2016.

Srneća leđa



6 celih jaja i 2 žumana
150 g šećera
10 gr Vanilin šećer
150 g rastopljenog maslaca
90 gr mlevenog keksa
150 gr rastopljene čokolade
25 gr kakao
150 gr oraha
1/4 kesice praška za pecivo
0.5 dl ruma

Parizer krem:
250 gr šećera
100 gr slatke pavlakerebrasti pleh
150 gr putera
10 gr vanilin šećer
1 kašika kakao
1 kašika ruma
Glazura:
100 gr čokolade
50 gr putera
2 kašike ulja

Umutiti maslac, šećer i žumanca. Zatim dodati rastopljenu čokoladu, mleveni keks pomešan sa praškom za pecivo i rum. Na kraju umešati, prethodno umućen čvrst sneg od 6 belanaca i mlevene orahe/bademe.
Ovu smesu sipati u kalup za srneća leđa, (rebrasti pleh ili kuglov) koji je prethodno pouljen i brašnom posut. Peći oko 45 minuta, na 180 C.
Ohlađeni kolač iseći popreko na dva ili tri dela i filovati „Parizer kremom“
Parizer krem: 250 gr šećera, 100 gr slatke pavlake, 150 gr putera, kesicu vanilin šećera i kašiku ruma staviti u šerpu i kuvati do momenta ključanja. Skloniti sa ploče i kad se ohladi dobro umutiti. Filovati kore.
Čokoladna glazura: rastopiti 100 g čokolade sa 50 gr putera i 2 kašike ulja. Preliti kolač i ostaviti par sati u frižideru do služenja.

Нема коментара:

Постави коментар