Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 14. фебруар 2016.

Krempita


1,5 l mleka
250 gr gustina
1/2 margarina
100 gr brašna
2 x 10 kašika šećera
7 jaja
30 gr vanilin šećera
lisnato blok testo ( 500 gr )

Prvo praviti kore.
Razvući blok testo na veličini tepsije koa će vam poslužiti kao kalup za krempitu kasnije.

Na obrnutom plehu koji ste malo pouljili ispeći obe kore. Pre pečenja ih presecite i kad budete sekli secite malo više od veličine tepsije jer će se pri pečenu skupiti.

Izbušite viljuskom da se ne bi testo pri prečenju naduvalo.
Pecite oko 5 minuta na 200 stepeni.

1 l mleka stavite da provri.
Izmutite gustin, brašno, 7 žumanaca, vanilin šećer i 10 kašika šećera sa ostatkom mleka pa kad mleko provri zakuvati smesu uz mešanje.
Kada se smesa zgusnula sklonite sa ringle.
Ulupajte u jak šne od 7 belanaca sa ostalih 10 kašika šećera, dodati i pola margarina.
Belancima dodavajte postepeno vreo krem uz miksiranje.

U pleh stavite koru , istresite ceo krem dok je još topao pa ga ravnomerno rasporedite. Preklopiti drugom korom

Pospite šećerom u prahu pa ostavite nekoliko sati u frižideru da se krempita stegne.

Нема коментара:

Постави коментар