Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 27. фебруар 2016.

Musaka od tikvica


2 - 3 srednje tikvice, po želji izrendati ili ih iseći po dužini, posoliti i ostaviti, kasnije procediti od vode. Umutiti 2 - 3 jajeta, pa dodati u smesu od rendanih tikvica, dodati 2-3 kašike prezli, i 2-3 kašike brašna, videćete po gustoći koliko treba da se dodaje brašno, sve ovo vaditi kašikom i pržiti na vrelom ulju. Pržene tikvice vaditi na ubrus, kasnije složiti u pleh gde će se peći.
Oko 1/2 kg mlevenog mesa propržiti sa glavicom luka ili 1 celim prezilukom, posoliti, začiniti, pobiberiti. Meso rasporediti po složenim tikvicama, preko mesa još jedan red složiti tikvice. 
Umutiti 2 jajeta, dodati čašu pavlake i pola iste čaše mleka pa preliti musaku. Peći na 180 C, oko 40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар